Marreveshja per projektin TapE shtune 02 Shkurt 2013 1753

p styletext-align justify Marreveshja per projektin TapShqiperia Greqia dhe Italia do te nenshkruajne me 13 shkurt ne Athine nje marreveshje per gazsjellesin TransadriatikMediat greke raportojne se zyrtare te tre vendeve kryesore permes te cilave sipas projektit do te kaloje linja e transportit te gazit Tap do te firmosin ne kryeqytetin grek marreveshjen ne fjale Sipas tyre konfirmimin per takimin tri palesh e ka dhene ministri i Jashtem grek Dimitris Avramopulos gjate takimit me homologun e Azerbajxhanit gjate konferences te sigurise ne Mynih Ne shtator te vitit te kaluar ministrat e Jashtem te tre vendeve firmosen ne Nju Jork gjate punimeve te asamblese se pergjithshme te OKB-se nje memorandum mirekuptimi ne lidhje me ceshtjen ne fjale Gjate ketij viti Azerbajxhani do te vendose se cili nga dy projektet Tap apo Nabucco do te fitoje per transportimin e gazit nga Kaspiku ne Europep
p styletext-align justify p
p