0
brbr

SSSAbrASS
brbrEurogrupi mblidhet sot ne perpjekje per te arritur nje marreveshje te minutes se fundit me Greqine pas skadimit te aftit per shlyerjen e 16 miliard eurove nga Athinabrbr
brbrPak para mesnate Fondi Europian i Stabilitetit Financiar njoftoi nderprerjen e programit te ndihmes per Greqine Kesti prej 18 miliarde eurosh nuk do ti levrohet Greqise bashke me 109 miliarde  euro qe ishin parashikuar per rikapitalizimin e mundshem te bankave grekebrbr
brbrPa zgjidhje perfundoi edhe takimi i Ministrave te Financave te Eurozones mbremjen e se martes Shefi i Eurogrupit Jeroen Dajzebllum tha se propozimi i ri i kryeministrit grek Aleksis Cipras per zgjatjen e palnit te shpetimit per dy vjet do te diskutohet te merkuren por kushtet per nje plan te ri tha ai do te jene me te ashprabrbr
brbrAthina kerkoi 291 miliarde euro nga Mekanizmi i Stabilitetit Europian per nevojat e brendshme dhe ristrukturimin e borxhit Ndaj situates ne Greqi ka reaguar edhe presidenti amerikan Barak Obama i cili u beri thirrje vendeve evropiane te gjejne nje zgjidhje per Greqine pasi nje dalje e saj nga eurozona do te ishte me pasoje per te gjithe ekonomine globalebrbr
brbrTv Klanbrbr