Maqedonia po tronditet pas publikimit të lajmit se heroina kosovare, Shote Galica i ka djegur të gjallë fëmijët serb.
Mediat maqedonase në Shkup heroinën kombëtare shqiptare, Shote Galicën e përshkruajn si përbindësh që i ka djegur të gjallë fëmijët serb, duke luajtur valle rreth zjarrit derisa fëmijët serb digjeshin.

AdPlatformZone = {id: "549fcab82",format: "410x0"};


Kjo tendencë e mediave maqedonase është që të krijojn imazh të rrejshëm se shqiptarët e janë armiq të përbetuar ndaj maqedonasve dhe serbëve. Me këtë njollosen shqiptarët se janë popull i dhunshëm i cili djegë edhe fëmijët e djepit.
Mediat maqedonase në Shkup duke mos respektuar as një kod gazetaresk dhe ligjet, haptazi përmes lajmeve të këtill promovojn gjuhë të urrejtjesë e cila është e ndalur me Kushtetutë.
Deri më tani asnjë parti shqiptare apo organizate nuk kanë reaguar ndaj përbuzjes se heroinës shqiptare.
Ambasada e Kosovës në Shkup nuk ka reaguar ndaj këtij shkrimi./zhurnal