Me ton kritike ka komentuar ndryshimet kushtetuese Kryetari I Partis Republikane, Fatmir Mediu. Sipas tij, dy partit e mdha kryen nj fushat t ethshme ndaj t vegjlve. Lidhur me qenien ose jot partis s tij n kabinetin qeveritar, zoti mediu e komentoi se republikant duhet t vazhdojn t jen me t njjtat poste n ekzekutiv, duke e komentuar kt si nj merit tyre dhe jo dhurat t Partis Demokratike.Duke komentuar edhe shtjen e tragjedis s Grdecit, zoti mediu u shpreh se ka qen I hapur ndaj do hetimi dhe korrekt me ligjin.