brbrKete jave perplasja presidence-kryeministri ka njohur kulme te reja per shkak te voneses ne dekretimin e dy ministrave nga ana e kreut te shtetit por i vetmi qe ka qendruar jashte konfliktit eshte kryetari i LSI Ilir Meta brbr
brbrMeta ka mbajtur nje pozicion qe jemi mesuar ta shohim shpesh te distancuar nga palet duke u bere apel institucioneve te bashkepunojnebrbr
brbrUne besoj se ne kemi nevoje per nje klime sa me bashkepunuese midis institucioneve ne respekt te zbatimit te Kushtetutes edhe besoj qe gjithcka do te ece sipas parashikimeve qe ben Kushtetuta Keshtu qe nuk kam asnje arsye per te qene i shqetesuar se nje iniciative e tille do te keqperdoret per te sjelle konflikte apo kriza kushtetuese artificiale dhe te panevojshmebrbr
brbrNdryshe nga anetaret e kabinetit qeverises qe kane kercenuar me shkarkim te Presidentit Meta ka deklaruar se nuk ka arsye pse te shkohet ne veprime ekstremebrbr
brbrDuhet te ritheksoje durimin dhe besimin se fryma bashkepunues midis institucioneve per zbatimin e Kushtetutes do te prevaloje mbi thellimin e mosbesimeve te panevojshmebrbr
brbrMeta ka mbrojtur edhe ndryshimet ligjore per koncesionet te propozuara nga deputetet e partise se tijbrbr
brbrKjo do te rrise perfshirjen e Parlamentit do te rrise pergjegjesine e gjithe institucioneve te cilat propozojne partneritete te tilla dhe natyrisht do te rrise besimin e publikut tek dobia e cdo partneriteti apo koncesioni qe do te miratohet dhe do te lere me pak vend per spekulime dhe manipulime te opinionit publikbrbr
brbrDeklaratat e Metes u bene gjate nje dalje publike per procesin zgjedhor qe do te perfshije partine qe ai drejton proces gjate te cilit do te votohet sipas parimit nje anetar nje vote edhe per kryetarinbrbr
brbrbrbr
brbrbrbr
brbrbrbr
br