Në ditën ndërkombëtare të librit, Ministrja e Kulturës, Mirela Kumbaro do të jetë prezent në aktivitetet e Fakultetit të Historisë dhe Filologjisë, në sallën "Liria", Qyteti Studenti, ora 15.00, ku do të interpretohet vepra "Kenget e Milosaos" të De Radës. 

Poema  vjen për publikun në origjinalin ne arbërisht.  Në skenë janë 29 aktorë që përmes dialogut, monologut e koreografisë, sjellin poemën e dramatizuar.

Një kuartet artistësh profesionistë përmbyllin performancën me një nga perlat e muzikës arbëreshe ”Moj e Bukura More”. Ne këtë aktivitet Ministria e Kulturës do të shpall programin e veprimtarive për 200-vjetorin e De Radës, përcaktuar nga MK si viti Deradian.
 
Shkrimi u botua në numrin e sotëm të gazetës "Shqiptarja.com", versioni print

Redaksia Online
(xh.k/shqiptarja.com)