brbrTe enjten demokratet do te shkojne me 2 skenare ne seance plenare Nese kerkesat e tyre pranohen ne konferencen e kryetareve qe do te mblidhet ne mengjes atehere Parlamenti i rikthehet normalitetit nese jo seance do te bllokohet Pas mbledhjes se deputeteve nenkryetari i PD Edi Paloka sqaroi se mazhoranca ka detyrimin te fuse ne procedure 2 amendimet ligjore te opozites per ligjin e dekriminalizimit dhe per komisionet hetimorebrbr
brbrAjo qe ka rendesi eshte qe parlamenti neser ne radhe te pare konferenca e kryetareve sipas detyrimit qe ka me rregullore keto ceshtje ti fuse ne kalendarin e punimeve te parlamentit dhe pastaj sigurisht ajo qe mbetet dhe qe eshte ceshtje parimore eshte miratimi i amendamenteve dhe i zbatimit te vendimeve te Gjykates Kushtetuese Nese arrihet deri aty sa te shkelet edhe rregullorja pasi tashme jemi ne kohen e rregullt te futjes ne kalendar te ketyre amendamenteve sigurisht qe veprimet tona do te jene te njejta bllokim seance dhe reagime ne varesi me vendimet qe do te marre mazhoranca brbr
brbrNje tjeter kerkese e opozites eshte qe ceshtja e mandateve te socialisteve Kokedhima Leskaj e Suli ti dergohet Gjykates Kushtetuese per shqyrtimbrbr
brbrbrbr
brbrbrbr
br