Maturantet qe kane rezultuar mbetes ne provimet e detyrueshme nuk do te jene pjese e vitit te ri akademik, pavaresisht se jane kalues ne provimet me zgjedhje. Fatmir Vejsiu, drejtori i Arsimit Parauniversitar ne MASH, deklaron per Alsat datat e provimeve, per mbetesit e testeve te detyrueshme, te cilet jane rreth 7 % e 38 mije maturanteve qe dhane provimet e matures shteterore.

“Lind nj pshtjellim tek nxnsit, tek familjet, tek opinioni q ky
nxns, nse jep provimet me detyrim n datat 8 dhe 15 tetor ather ai a
ka t drejt t vazhdoj shkolln e lart? Hiqet e drejta pr vazhdimin
e shkolls s lart, por jo n kt vit shkollor sepse sa koh q ai
s’ka marr formularin A2 per ta plotsuar kjo tregon se ai nuk sht
prfshir n database e APRIALIT” thot Vejsiu.Por edhe pse nuk do te jene pjese e vitit te ri akademik, ata do te kene
te drejten te rregjistrohen ne sistemin part-time, i cili aplikohet ne
universitet shqiptare. Pra sipas Vejsiut, ata edhe pse ne nje menyre
tjeter, mund te jene pjese e studimeve te arsimit te larte.“Pr sistemet part- time krkesa e universiteteve sht dokumenti i
mbarimit t shkolls s mesme dhe nota mesatare. Po t marr provimet ne
8 dhe 15 tetor ather ai do t marr nj dokument q quhet dftes
pjekurie dhe ka t drejt t kandidoj pr shkolln part-tim” thot
Vejsiu.Nderkohe per maturantet data 30 gusht eshte afati i fundit per dorezimin
e ankesave te tyre nepermjet formulareve te korrigjimit. Nje dite me
pas APRIL do te shpall serisht listat me piket e tyre, nderkohe qe
fituesit e universiteve do te shpallen ne mes te shtatorit.Edlira Sulejmani


< I mëparshmi