Kryetari i Komuns s Prishtins, Isa Mustafa, urdhroi t hnn suspendimin e Ilaz Vokrrit dhe Bajram Ismajlit, t dy kta inspektor t ndrtimit n kuadr t Drejtoris s Planifikimit, Kadastrit dhe Mbrojtjes s Mjedisit si dhe t referentit Xhemshit Hertica.Vendimi erdhi pasi n terrenin e mbuluar nga inspektort jan evidentuar rreth 40 ndrtime pa leje.Komuna e Prishtins prmes nj njoftimi pr media bri t ditur se inspektort e suspenduar dhe referenti jan njoftuar zyrtarisht pr suspendimin e tyre, ndrkaq suspendimi ka pasuar pas verifikimit t nj Komisioni, i caktuar nga udhheqja komunale pr t
inspektimin e ndrtimeve pa leje gjat tetorit dhe nntorit t ktij viti."Komisioni gjat puns s tij n terren ka konstatuar se gjat dy muajve t fundit n terrenet ku jan mbuluar nga tre inspektor jan evidentuar rreth 40 ndrtime pa leje n fazat fillestare, thuhet n njoftim, ndrkaq inspektort e lartcekur nuk kan marr masat e duhura sipas ligjit pr parandalimin e ktyre ndrtimeve. Po ashtu, n njoftim vlersohet se udhheqja e Komuns s Prishtins sht e zotuar t ndrmarr masa t ashpra ndaj do punonjsi komunal q nuk i prmbush detyrat sipas prshkrimit t vendit t puns.