NASA po harton plane ambicioze per te pushtuar planetin e kuq. Zyrtaret te agjencise Hapesinore deklarojne se studimet e fizibilitetit jane zhvilluar per te pare nese astronautet do te mund te dergohen ne Mars me nje bilete vetem vajtje.


Projekti i hartuar nga NASA kushton rreth dhjete miliarde dollare e
synohet te realizohet brenda 2030. Zyrtaret deklarojne se trashme ka
filluar faza per terheqjen e mini granteve dhe financimeve shtese per
realizimin e anijeve hapesinore qe do te cojne astronautet drejt
planetit Mars.Delina Bitraku