brbrshte ndare nga jeta ne moshen 95-vjecare Kristo Frasheri Historiani i shume veprave te rendesishme vellimeve monografike qindra artikujve studimore e referatesh historike ne me shume se 70 vjet pune eshte shuar mbremjen e 31 janarit I vleresuar per punen e tij studimore akademiku Kristo Frasheri mban titujt Mjeshter i Madh dhe Nderi i Kombit Se fundi me 18 janar Bashkia e Tiranes i ka akorduar nje tjeter titull ate te Qytetarit te Nderit Te vertetat ne ngjarjet historike procese politike apo edhe personalitete kane qene kryefjala e punes se Kristo Frasherit deri ne botimin e tij te fundit Historia e amerise vetem pak kohe me pare Akademia e Shkencave do ta nderoje figuren e tij me daten 3 shkurt kur edhe pritet te behen homazhet Vete ky institucion ka botuar me heret historine e jetes se tij nen titullin Kristo Frasheri jeta e nje historianibrbr
br