Me motivacionin veprimtar i shquar i rezistences antiosmane dhe nje nder pioneret e levizjes kombetare me kontribute ne hapjen e shkollave ne gjuhen shqipe presidenti Bamir Topi dekoroi me urdherin nderi i kombit pas vdekjes Baba Fejze Bulqizen.

Ne ceremonine e dekorimit ndodheshin intelektuale deputete e autoritete te pushtetit vendor si dhe klerike te kryegjyshates boterore te bektashinjve.

Baba Fejze sikurse e tha i nderuar Baba Dede Reshat Bardhi nuk i takon vetem kesaj treve. Ai me figuren e tij e projektoi ate figure tek e gjithe Shqiperia une do te thoja tek i gjithe kombi. Kjo eshte arsyeja qe motivimi im ishte tashme i realizuar qe Baba Fejze Bulqiza te nderohet me titullin e larte lsquoNderi i Komit duke u futur keshtu ne listen e njerezve me te nderuar te ketij kombi me histori te madhe dhe me nje perspektive shume te qarte eshte shprehur Topi.

Baba Fejze Bulqiza e zhvilloi aktivitetin e tij ne nje periudhe te trazuar te historise shqiptare ne fillimet e shekullit te 19-te menjehere pasi u kthye ne studimet e larta jashte vendit ku perpos ushtrimit te fese dha kontribut edhe per mesimdhenien ne germat latine.