Ajo ka përballoi lëkundjet e tokës për më shumë se 150 vjet dhe ende kjo kishë spektakolare mbetet struktura më e lartë prej druri në botë. Ndërtesë madhështore është bërë tërësisht nga druri, me një bukuri të jashtme mahnitëse, dhe tregon se sa elastik është ky material ndërtimi.


Ajo është e gjatë 123 metra dhe besohet se është ndërtesa më e lartë prej druri në botë, një rekord që ajo e ka mbajtur në tërë ekzistencën e saj.


Kisha ortodokse ruse, e quajtur Kizhi Pogost është ndërtuar në shekullin e 18-të dhe ndodhet 150 kilometra në lindje të rusisë në kufi me Finlandën. Ajo kanë pësuar disa rinovime, por në të nuk është përdorur ndonjë material tjetër përveç drurit.


Kizhi Pogost është një shembull i rrallë i arkitekturës fetare se ajo është cilësuar si një vend i trashëgimisë botërore dhe mbrohet nga UNESCO që në vitin 1990,transmeton “OraNews”.  P.K


1


2


3


4


5