Ajo ka përballoi lëkundjet e tokës për më shumë se 150 vjet dhe ende kjo kishë spektakolare mbetet struktura më e lartë prej druri në botë.


Stunning: Bathed in the sun, the aged wooden domes of the incredible church look silver and decadent


Ndërtesë madhështore është bërë tërësisht nga druri, me një bukuri të jashtme mahnitëse, dhe tregon se sa elastik është ky material ndërtimi.


Craftsmanship: The sheer scale of the skill involved in creating such an enormous, beautiful snd purposeful wooden building is only fully appreciated up close


Ajo është e gjatë 123 metra dhe besohet se është ndërtesa më e lartë prej druri në botë, një rekord që ajo e ka mbajtur në tërë ekzistencën e saj.


The vast size of the church is only appreciated once set against the tiny figures, beside the entrance on the left


Kisha ortodokse ruse, e quajtur Kizhi Pogost është ndërtuar në shekullin e 18-të dhe ndodhet 150 kilometra në lindje të rusisë në kufi me Finlandën. Ajo kanë pësuar disa rinovime, por në të nuk është përdorur ndonjë material tjetër përveç drurit.


To this day, the fully-wooden buildings on the small island of Kizhi, serve as a Russian Orthodox church for the surround rural communities


Kizhi Pogost është një shembull i rrallë i arkitekturës fetare se ajo është cilësuar si një vend i trashëgimisë botërore dhe mbrohet nga UNESCO që në vitin 1990.


Idyllic: The stunning religious buildings are topped with 22 domes called cupolas