Vetm pr 4-mujorin e par t 2010-s jan hequr nga skema e ndihms ekonomike rreth 2500 familje n t gjith vendin. Sipas specialistve t Shrbimit Social Shtetror, kto familje kan prfituar ndihm pr nj koh t gjat nga skema, n mnyr abuzive, duke mos i plotsuar kriteret. "Vetm pr 4-mujorin e par, janar-prill, jan inspektuar rreth 236 njsi t qeverisjes vendore nga strukturat tona t inspektimit n nivel qendror dhe rajonal dhe nga inspektimet q jan kryer jan konstatuar rreth 2.500 raste abuzive t familjeve q trajtoheshin n skemn e ndihms ekonomike", - tha Leonard Strazimiri, specialist n Shrbimin Social Shtetror. Specialistt e Shrbimit Social Shtetror deklarojn se do t intensifikohen kontrollet n t gjitha njsit e qeverisjes vendore, pasi prfitimi n mnyr abuzive, ndikon n masn e prfitimit, tek ato familje q plotsojn kriteret. “Kto familje jan trajtuar nga njsit e qeverisjes vendore dhe n nj far mnyre ka ndikuar dhe n uljen e mass s pagess s ndihms ekonomike pr familje t tjera t cilat jan vrtet familje n nevoj”, - vijon Strazimiri. Aktualisht n skemn e ndihms ekonomike prfitojn rreth 97 mij familje t varfra n qytet dhe n fshat.