Nga Express më 03 shkurt 2011 në ora 15:30

Në Iran është shënuar rritje dramatike e ekzekutimeve në vitin 2011.Kështu ka konstatuar shefja e Kombeve të Bashkuara për të drejtat e njeriut, Navi Pillai, zyra e së cilës tha se shkalla e ekzekutimeve aktuale është tri herë më e lartë se sa ajo e vitit të kaluar.Nëpërmjet një deklarate, Navi Pillai tha se përkundër kërkesave të OKB-së, për ta ndalur këtë praktikë, “autoritetet e Iranit duket se e kanë shtuar shfrytëzimin e dënimit me vdekje”.Më tutje, theksohet se praktika e Iranit për ekzekutimin e të burgosurve politikë është shkelje e konventave ndërkombëtare për të drejta politike dhe civile të Kombeve të Bashkuara, të cilat janë nënshkruar edhe nga Irani.