Kodi Elektoral

Neni 99 i Kodit Elektoral prfshin n materialet zgjedhore edhe flett e votimit. Duke iu referuar ktij neni, “KQZ-ja drgon n selit e KZAZ-ve, jo m von se tri dit para dats s zgjedhjeve, materialet e mposhtme zgjedhore, t ndara n kuti t veanta pr do qendr votimi: a) numrin e nevojshm t fletve t votimit, n prputhje me numrin e zgjedhsve t regjistruar n at qendr votimi, s bashku me flett shtes b) vuln e KQV-s c) procesverbalet e qendrs s votimit, ku bjn pjes edhe formulart tip t procesverbaleve dhe t vendimeve pr vulosjen e kutive t votimit, hapjen e qendrs s votimit, pezullimin e votimit, krkimin e ndihms s policis dhe t largimit t saj, si dhe mbylljen e votimit ) Librin e Protokollit t Mbledhjeve t KQV-s”. N pikn dy t ktij neni thuhet se prve kutive me materialet zgjedhore, sipas piks 1 t ktij neni, KZAZ-ve u jepen: a) kuti votimi pr do qendr votimi, n prputhje me krkesat e ktij Kodi b) numr i mjaftueshm kodesh sigurie, sipas vendimit t KQZ-s c) numr i mjaftueshm dhomash t fshehta ) kopje t mjaftueshme t Kodit Zgjedhor dhe t manualeve zgjedhore d) numrin e nevojshm t vulave t kryetarve t KQV-ve dhe dh) mjete t tjera t nevojshme pr procesin e votimit.
#