brbrNis pastrimi i brigjeve te Liqenit te Firezes Ndotja e jashtezakonshme dhe renia e nivelit te ujit ka bere qe ky aksion te nise kete gusht fillimisht per nje gjatesi ujore rreth 40 kilometra Pastrimi po behet nga nje sipermarrje private e kontraktuar nga Prefektura e Qarkut Kukes ku jane angazhuar edhe specialiste te mjedisit Keta te fundit shprehen se kjo eshte nder iniciativat me serioze te ndermarra deri tani per pastrimin e liqenit Gjate kesaj kohe jane grumbulluar 2 mije thase me mbetje plastike dhe organike duke pastruar nje siperfaqe te konsiderueshme te bregut te liqenit 20 milione leke te vjetra eshte fondi i miratuar per pastrimin e brigjeve te liqenit te Fierzes nga Drejtoria e Pergjithshme e Emergjencave Civilebrbrbr