objekteve tё cilat pengojnё ndёrtimin e rrugёs nё zonёn e ish-kёnetёs.Burime nga Inspektoriati ndёrtimor i Durrёsit, bёjnё tё ditur se shtat nga objektet q do t rrafshohen jan shtpi banimi, t cilat ndodhen n aksin e rrugs me gjersi 22 metra dhe katr korsi q pritet t prfundoj s shpejti. Sipas tё njёjtave burime, prishja e ktyre objekteve do t mundsoj realizimin e plot t projektit pr ndrtimin e rrugs me gjatsi 2 km, e cila prshkon mesprmes zonn informale t ish-knets. Ndёrkohё, aksioni do t vazhdoj disa dit me radh dhe do t prishen edhe 63 objekte t tjera si mure rrethuese, kioska dhe garazhe t ngritura vitet e fundit n lagjen m t re t qytetit bregdetar. Para tre javsh specialistt e tij shembn disa objekte n kuartallat q po sistemohen dhe gjelbrohen n lagjet Nr. 16 dhe Nr.18 t qytetit t Durrsit.