OKB do te marre pergjegjesi me te madhe ne Afganistan. Keshilli i Sigurimit ne Nju-Jork aprovoi njezeri rezoluten qe percakton se Misioni i OKB-se ne Afganistan duhet te ndihmoje ne rindertimin e vendit dhe te koordinoje perpjekjet nderkombetare per sigurine ne vend. Ministri i Jashtem gjerman, Frank Uolter Steinmajer, pershendeti vendimin e Keshillit te Sigurimit si nje "sinjal te duhur ne momentin e duhur". Por vleresoi ai, qellimi mbetet, qe qeveria afgane te marre persiper gjithnje e me shume pergjegjesi.

SSSASS