Këshilli i Përgjithshem i Minoritetit Etnik Grek "OMONIA" pas mbledhjes se djeshme ka vendosur të ndërpresë çdo marrëdhenie politike preferenciale me PBDNJ-në derisa lidershipi i saj do të manipuloje dhe do të tentojë të injektoje krizën e vet endogjene si krizë edhe të "OMONIAS". Gjithashtu "OMONIA" do t'i drejtojë thirrje deputetit të PBDNJ-së, Vangjel Dule, të mos keqperdorë dhe të dorëzojë mandatin e deputetit tek "OMONIA", pasi ajo e ka fituar këtë mandat. Këshilli i Përgjithshem i Minoritetit Etnik Grek "OMONIA" i ka bërë thirrje kryetarit të përkohshëm të "OMONIAS", Vasil Bollano të ngrihet në lartësinë e përgjegjësisë dhe të japë .