Pas homazheve n varrezat e dshmorve me rastin e Fests s 5 Majit, Ministri i Mbrojtjes, Gazmend Oketa ka reaguar pr arrestimet n dikasterin q ai drejton. Okta u shpreh se mbshtet do arrestim nga ana e drejtsis.Mbshtesim do vendim t drejtis pr Grdecin, i cili nuk ishte aksident i zakonshm dhe nuk mund t trajtohet si i till, deklaroi Ministri.Okta krkoi nga drejtsia q t thellohen hetimet pr tragjedin e 15 marsit dhe bri me dije se pas Grdecit do t ket ristrukturim n Ministrin e Mbrojtjes.