E shtune 15 Dhjetor 2012 1546

Omonia Censusi nje farseShifrat e publikuara pak dite me pare nga censusi lidhur me minoritetin grek ne vend dhe fene ortodokse kane ngjallur reagimin e organizates Omonia per qarkun e Korces.

Sipas Ligoraq Karamelos procesi eshte farse dhe per kete arsye Omonia do te vijoje nje proces te sajin per regjistrimin e popullsise ne Korce. Kunder te dhenave te Censusit ka dale edhe Naum Disho gjykuar per dhunimin e varreve te Boboshtices. Disho i cili perfaqeson nje tjeter organizate te minoritetit e quajtur po Omonia kundershtoi shifren e 24 mije grekeve te Shqiperise. Bashke me Omonian e Korces ka reaguar edhe dega e PPDNJ-se per kete qytet sipas te ciles INSTAT u provokua nga nje veprim i paprecedent i cili synoi tkurrjen e minoriteteve dhe fshirjen nga harta te komunitetit ortodoks.

 Komente

Facebook