brbrMberrin ne Tirane Operacioni Nderkombetar i Monitorimit Vizion Plus ka mesuar se njerezit qe do te asistojne procesin e vettingut Drejtoresha e zgjerimit ne Komisionin Europian Genoveva Ruiz Calavera e cila eshte shefja e Operacionit Nderkombetar te Monitorimit dhe 3 anetare te ketij misioni te cilet jane nga Gjermania Italia dhe Austria ne mbremje arrijne ne Shqiperi Shtetet e Bashkuara te Amerikes dhe Bashkimi Europian kane firmosur tashme marreveshjen mbi bazen e te ciles do te ndertohet puna e nderkombetareve per procesin e vettingut Mesohet se do te kete edhe nje bord per vendimmarrjen pjese e te cilit do jene edhe drejtoresha e zgjerimit Genoveva Ruiz Calavera ambasadori amerikan Donald Lu e ambasadorja e BE Romana Vlahutin Burime bejne te ditur se 3 anetaret e Operacionit Nderkombetar te Monitorimit qe mberrijne sot ne Tirane do te qendrojne vetem deri ne perfundim te skanimit te kandidateve per institucionet e vettingut Kur te ngrihet komisioni i posacem i kualifikimit dhe kolegji i apelimit keta eksperte do te largohen e do te vije grupi tjeter i vezhguesve nderkombetare te cilet do te qendrojne pergjate gjithe kohes qe do te zgjase vettingu Puna e Operacionit Nderkombetar te Monitorimit nis te premten me vleresimin e kandidateve per institucionet qe do te bejne vettingunbrbr


googletagpubadsdefinePassback10066666adxpvizionplus728x90 728 90display

br