Nuk është Parisi, as Londra apo Milano por pikërisht një kryeqendër e veriut, më e shtrenjta në kontinentin e vjetër. Jashtë çdo parashikimi, Oslo zë vendin e parë, ku ndiqet nga Londra dhe Kopenhageni. Në vendin e katërt renditet një tjetër qytet nordik, Helsinki që lë pas Parisin, Stokholmin e Frankfurtin. Studimi është kryer nga Dhoma Italiane e Tregtisë e cila ka publikuar një studim për qytetet më të shtrenjta të Europes. Sipas këtij studimi qyteti më i lirë i Europës është Sofia e Bullgarisë