Tiran (Start)- Partia Demokracia Sociale ka rideklaruar qndrimin e opozits kundr kryeministrit Sali Berisha. Sekretari politik i ksaj force Artur Dukallari deklaroi pr mediat se angazhimi i zellshm i Kryeministrit Sali Berisha pr t
presion ndaj institucioneve t pavarura t drejtsis po dmton marrdhniet mes Shqipris dhe Bashkimit Evropian e Shteteve t Bashkuara t Ameriks.PDS i krkon Kryeministrit Berisha t trhiqet nga rruga pa krye ku po prpiqet t fus marrdhniet e Shqipris me partnert ndrkombtar. Deklaratat e vazhdueshme dhe shum t qarta t ambasadorit amerikan, reagimet e vendeve t Bashkimit Evropian dhe OSBE-s, jan nj ndshkim i qart dhe i prer pr Sali Berishn-deklaroi Dukallari.Dukellari ka krkuar q qeveria t drgoj pran institucioneve t Bashkimit Evropian dhe Shteteve t Bashkuara shpjegime t qarta dhe konkrete pr veprimet e saj antidemokratike ndaj institucioneve t pavarura.