PS alarmi per zgjedhjetE enjte 24 Janar 2013 1310

PS alarmi per zgjedhjetOpozita ne Komisionin e Sigurise hodhi dyshime te forta se agjencite e inteligjences po perdoren per te manipuluar zgjedhjet e 23 qershorit

Nenkryetari i komisionit Ilir Gjoni kerkoi thirrjen ne seance urgjente te shefit te SHISH dhe te agjencise prane Ministrise se Mbrojtjes Gjithashtu socialisti Piro Lutaj denoncoi perdorimin e mjeteve ushtarake ne komunat e drejtuara nga demokratet per te ndikuar ne fushaten elektorale Komisioni i Sigurise ka parashikuar seance degjimore per situaten e rendit ne vend ne 5 shkurt me ministrin Noka Te majtet thane se krimi po mbizoteron kudo Por opozita ka vene alarmin edhe per situaten e furnizimit me energji e cila sipas PS eshte e gjitha ne duart e kompanive serbe Komisioni parlamentar i Sigurise amendoi marreveshjen e ekstradimit firmosur nga qeveria e Shqiperise dhe ajo e Kosoves Deputeti socialist Arben Isaraj e cilesoi te pavend perdorimin edhe te gjuhes serbe ne nje marreveshje mes 2 shteteve me qe kane gjuhe zyrtare Shqipen Perfaqesuesja e qeverise tha se serbishtja ishte perdorur me kerkese te pales kosovare Pas hyrjes ne fuqi te kesaj marreveshje dy shtetet mund te ekstradojne te denuar per vepre penale duke perjashtuar ato krime qe kane sfond politik
p p

p