Parlamenti Evropian ka votuar të enjten pro heqjes së vizave për shtetasit e Moldavisë.
Votimi është zhvilluar pas rekomandimeve të bëra nga Komiteti i Parlamentit Evropian për Liri Civile, Drejtësi dhe Çështje të Brendshme, si dhe nga Komisioni Evropian.
Ligjvënësit evropianë kanë thënë se moldavët mund të presin lëvizjen e lirë në zonën e Schengen-it në muajin maj ose qershor.