Me urdhër të ministrit të Brendeshem ka ndryshuar prej dates 11 nëntor procedura e aplikimit për pashaportat biometrike.Sipas udhezimit te ri procedura e aplikimit nuk nis me ne zyrat e kompanisë Aleat, prane gjendjeve civile por ne komisariatet e policise.

Sipas udhezimit “shtetasit shqiptarë, që aplikojnë për pasaportë biometrike për çdo herë, duhet të pajisen me formular identifikimi me fotografi nga komisariati i policisë ku kanë vendbanimin, i cili plotësohet në dy kopje. Formulari i identifikimit miratohet me urdhër të Drejtorit të Përgjithshëm të Policisë së Shtetit. Kopje e formularit të plotësuar dhe të verifikuar nga policia i paraqitet punonjësit të gjendjes civile pranë zyrës së aplikimit.”

Procedura e meparshme zbatohej duke bere aplikimin direct ne zyrat e aleat e cila Brenda nje periudhe kohe e kushtezuar edhe nga pagesa bente prodhimin dhe dorezimin e kartave te identitetit dhe pashaportave biometrike.
Procedura e re duket se do te zgjase edhe me tej afatet per shkak se qytetaret duhet te paraqiten ne disa zyra, njehere prane komisiariateve e me pas prane zyrave te gjendjeve civile.
 Facebook


if (window.ads_ad_block){ads_ad_block=ads_ad_block+1;}else{ads_ad_block=1;}
function showAdBlock_2136(ppc_ad_block_count)
{
title = document.title;
show_ads_id = 2136;
show_ads_url = "http://www.kosoftads.com/publisher-show-ads.php";
block_count=ppc_ad_block_count;
iframe_width=580;
iframe_height=115;
metainfo=document.getElementsByTagName('meta');
ref=document.referrer;
showContentAds(metainfo);
}
setTimeout("showAdBlock_2136("+ads_ad_block+")",1000*(ads_ad_block-1));


Më shumë nga socialja
Depo e re uji në Tiranë
Drejtori i Ujësjellës-kanalizimeve të Tiranës, Sait Dollapi deklaroi se kryeqytetit i është shtuar dhe një depo e re uji, që gjendet në Dajt, e cila ka një kapacitet prej 10 mijë metër/kub ujë.
Elbasan, Bashkia s’ka fonde
Mbi 2500 persona në Bashkinë e Elbasanit nuk do të mund të marrin të plotë ndihmën ekonomike për muajin nëntor. Shkak për këtë është bërë mungesa e fondeve të akorduara nga Ministria e Financave në arkën e Bashkisë.
Gjirokastër, hapet konsullata italiane
Disa qindra të ftuar kanë qenë pjesë e ceremonisë së celjes së Konsullatës italiane në Gjirokastër.
Topalli: Kundër dhunës në familje
Kryetarja e Parlamentit, Jozefina Topalli, e ka cilësuar çështjen e sensibilizimit në luftën kundër dhunës së gruas si një çështje të së drejtës.
Ajri në Tiranë, i ndotur

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka ripërsëritur shqetësimin e saj se në Shqipëri, në qytetet kryesore e vecanërisht në Tiranë, nivelet e ndotjes së ajrit janë disa herë më shumë se normat e lejuara të Bashkimit Europian.

Lajmet kryesoreQeveria, borxhlie e keqe

Detyrimet ndaj biznesit kanë arritur sa 0.7 % e PBB-sëPakti politik, miratohet Kodi Rrugor tek Ligjet


Misteri i vetëvrasjes së "shenjtores" Eleonorë


Shkodër, masakër nëpër lumenj


LSI: Reforma, gjithëpërfshirëse