e Premte 17 Tetor 20141259 pm


p classwp-caption-text Festimet e djeshme ne GjirokastesbrbrGJIROKASTER 8211 Ne 106-vjetorin e lindjes se Enver Hoxhes komunistet kerkojne rivleresimin e figures se tij Komunistet ne Gjirokaster kane kremtuar 106-vjetorin e lindjes se udheheqesit te tyre legjendar Enver Hoxha Nje grup nostalgjikesh kryesisht pensioniste jane mbledhur para godines se lindjes se ish-udheheqesit komunist shqiptar ne lagjen Palorto ne qytetin e Gjirokastres Ata mbanin ne duar pankarta dhe fotografi te Enverit si dhe kapele ku ishte stampuar figura e ish-diktatorit Lideri lokal komunist Bujar Sulejmanaj ne emer te te gjithe komunisteve gjirokastrite apo dhe gjithe Shqiperise ka kerkuar ringritjen e monumentit te Hoxhes ne vendin ku 25 vjet me pare u lartesua ne nje prej kodrave te qytetit si dhe rivleresimin e figures se tij nga historia dhe historianet shqiptare Sipas Sulejmanajt nese qeveria e Edi Rames nuk e aprovon kete kerkese ata do te kerkojne nga bashkia dhenien e vendit te dikurshem dhe vete komunistet dhe simpatizantet e Enver Hoxhes do te kontribuojne financiarisht per derdhjen ne bronz apo dhe skalitjen ne gur te figures se Hoxhes Qarqe te caktuara i tremben figures dhe kontributit te Enver Hoxhes dhe kjo tregohet qarte pasi lejojne bustin e Ahmet Zogut ne mes te Tiranes dhe refuzojne ate te Enver Hoxhes thone komunistet Nga ana tjeter muret dhe zona te dukshme ne Gjirokaster prej ditesh jane pushtuar nga grafite me ngjyre te kuqe qe simbolizojne shkurtimisht emrin e Partise Komuniste dhe figures se Hoxhes Deri diten e djeshme keto grafite nuk jane fshire nga muret prej Bashkise se Gjirokastres pnbrbrtweet

br