Familjet e demtuara  ne qarkun e Shkodres nga  prmbytjet do te  futen ne skemen e ndihmes ekonomike. Ndryshe nga familjet e tjera qe jane ne kete skeme dhe qe plotesojne kriteret perkatese, banoret e demtuar nga prmbytjet do te marrin ndihme ekonomike, pavarisht te posedimit te tokave apo gjese se gjalle. Kjo deklarate u be nga drejtoresha e Inspektimeve prane Shrbimit Social Shteror, gjate emisionit te mngjesit “Dita fillon ne Alsat”.
“E ka par si domosdoshmri trajtimin e t gjitha familjeve n kt zon
q t prfshihen n skemn e ndihms ekonomike. Si rrjedhoj i ka
krkuar pushtetit vendor t komunave t prmbytura q t gjitha kto
familje t prfshihen n skemn e ndihms ekonomike. Ato familje t
prmbytura do t prjashtohen nga posedimi i toks, i gjs s gjall
apo banesave q sht kusht ligjor pr prfitimin e ndihms ekonomike”
tha Arkida Hysenaj.

Krahas ndihmes ekonomike, Shrbimi Social Shtetror, deklaron se ne
ndihme te banoreve te zonave te prmbytura do te veje ne dispozicion dhe
qendrat e trajtimit social per traumat qe mund te kete pesuar te
moshuarit dhe femijet. “N momentin q do t ket krkesa pr sistemim
ato jan t gatshme pr t’i pritur, pr t’i trajtuar, si nga ana e
strehimit, veshmbathjes apo ushqimit, si dhe nga ana e trajtimit
psikosocial” tha Hysenaj.

Nderkohe ne terren vazhdon puna e grupeve te inspektimit per evidentimin
e numrit te sakte te familjeve qe jane demtuar nga prmbytjet.

Edlira Sulejmani