Gjendja n hidrocentralet shqiptare t ngritura mbi lumin Drin ka vijuar t prmirsohet. Sipas inoformacioneve t ors 13 niveli t gjith liqeneve sht nn nivelin maksimal t lejuar. N Fierz niveli aktual sht 290.58 metra nga 296 q sht pika kritike. Prurjet jan 500 m3/sek ndrsa shkarkimet 880 m3/sek.

N Koman uji ndodhet n lartsin 170.39 metra, thuajse 5 metra m posht se niveli m i lart i lejuar. Prurjet jan 200 m3/sek ndrsa shkarkimet 1100 m3/sek. N Vaun e Dejs niveli i ujit pak pas mesdits shnonte 74.10 metra nga 76 q sht pika maksimale. Prurjet jan 320 m3/sek ndrsa shkarkimet 1100 m3/sek.
Vetm n Ulz dhe Shkopet niveli duhet t ulet edhe m q t shmang lartsin maksimale. Vlera e tanishme shnon 128.12 metra nga 128.80 q sht piku. N Ulz dhe Shkopet prurjet jan 91 m3/sek ndrsa shkarkimet jan respektivisht 164 dhe 230 m3/sek.