pNje ekspozite arti ne rrugen qe lidh Tiranen dhe Shkodren me punime nga Nikolin Bujari Kueng Caputo Ledia Kostandini Matilda Odobashi u zhvillua dje me temen TiraneShkoder Pershkimi i Artit Publik Ky eshte nje bashkepunim mes artisteve bashkekohor shqiptare dhe zvicerane Artistet ishin ftuar per te punuar mbi nje projekt te posacem ne rrugen mes kryeqytetit te Shqiperise Tiranes dhe qytetit te Shkodres ne kufij me Malin e Zi Ndonese Tirana eshte kryeqyteti i artit dhe krijimeve artistike Shkodra eshte qyteti me i vjeter dhe me i madh ne veri te vendit me nje tradite teper te rendesishme ne art muzike dhe film Rruga e cila lidh keto dy qytete qe te drejton edhe per ne Kosove eshte nder akset kryesore e perdorur nga shume njerez ne levizjet e tyre te perditshme Pervec disa monumenteve te bera kryesisht per qellime patriotike dhe ceshtje identiteti sic jane statuja te figurave historike apo simbolika te ndryshme te ketij tipi te cilat jane te vendosura pothuajse te gjitha ne qender te qytetit arti publik ne Shqiperi eshte me pakice Jo vetem duke lene hapesirat e muzeve apo galerive por edhe qytetin vet projekti synon te shkoje pertej mureve fizike apo simbolike qofshin per tu perballur me nje territor dhe nje publik me te gjere Nje nder synimet kryesore te ekspozites ishte edhe bashkimi i artisteve shqiptare dhe zvicerane te cilet ne punet e tyre kane ne fokus edhe artin publik Te dy krahet kane nevoje per njeri-tjetrin artistet zviceran e kane eksperimentuar artin ne hapesira publike shpeshhere nje fenomen i zakonshem ne Zvicer dhe me nje tradite te gjate ndersa artistet shqiptare jane te familjarizuar me ambientin dhe rrethanat ne Tirane dhe Shkoderp
pEkspozita eshte organizuar nga Tirana Art Lab qender per Artin Bashkekohor Eshte kuruar nga Adela Demetja dhe Eveline Euthrichp

br styleclearboth