Edhe pse ne Durrës nuk është çelur ende zyrtarisht sezoni, plazhi është mbushur me pushues. Por edhe këtë vit ne zonën me te madhe bregdetare ne vend mbetet problem mungesa e tualeteve publike dhe shërbimit baywatch, vrojtuesve qe ndihmojnë pushuesit ne det ne rast rreziku. Drejtues te shërbimit ne Bashki thonë se mos vendosja e tualeteve publike lidhet me vonesën e miratimit te buxhetit për vitin 2012, qe kaloi vetëm pak dite me pare, raporton Vizion Plus. Ndërsa sa i përket 9 kullave te vrojtimit qe u shkatërruan vitin e kaluar dhe u shiten për skrap është i pamundur zëvendësimi i tyre gjate këtij sezoni. Por pavarësisht problemeve qe paraqet, bregdeti i Durrësit mbetet me i frekuentuari sidomos nga pushuesit kosovare. Gjate një sezoni numri i pushuesve aty llogaritet ne afro 1 milion vete.