Projektligji per dekoratatE merkure 20 Mars 2013 1452

p styletext-align justify p
Projektligji per dekoratatKomisioni i Ligjeve miratoi njeanshem projektligjin qe percakton te gjitha institucionet qe kane te drejte te bejne propozime per dhenien e dekoratave apo titujve te nderit duke e kufizuar ate vetem te 9 drejtues institucionesh si kryetari i Kuvendit kryeministri ministrat apo dhe kreret e gjykatave dhe te Akademise se Shkencave

Per opoziten drafti i mungojne kriteret mbi te cilat do te jepen keto dekorata Me kete propozim argumenton qeveria i mbyllet rruga mundesise qe ekziston aktualisht qe nje propozim mund ta beje dhe nje shoqate apo organizim jo shteteror Ka nje percaktim te qarte ligjor ne ndarjen per dekoratat dhe titujt e nderit qe do vijojne te jepen vetem nga Presidenti nderkohe qe medaljet do te jepen nga kryetari i Kuvendit kryeministri dhe ministrat do institucion sipas ketij ligji do te kete te drejten te jape dekorata tituj apo medalje do te krijoje nje komision keshillimor i cili do te trajtoje cdo propozim te ardhur duke vleresuar se pari meriten dhe kontributin e dhene prej personit qe kerkohet te nderohet por edhe te shkuaren e tij penale
p p

p