Shqipëria e parë nga syri i një të huaji që i kundërvihet paragjykimeve dhe njohjes sipërfaqësore të këtij vendi. Ky është libri i promovuar në kuadër të muajit kulturor gjerman.

Në libër paraqiten vëzhgimet e jetës së përditëshme në një fshat të veriut të Shqipërisë. Me përshtypjet e këtij udhëtimi autori ka thurur një mozaik poetik pamjesh të një vendi që ndryshon dita-ditës.

Libri u promovua në ambjentet e bibliotekës Kombëtare në sallën gjermane të leximit.