brbr2 dite pas kongresit publikohet pyetja per Referendumin qe do te mbahet ne daten 9 prill Anetaret e Partise Socialiste do te thirren per te votuar nese jane pro apo kunder nenit 40 te statutit te partise qe ka te beje me zgjedhjen e kryetarit te PS Vete kryeministri Rama pas mbledhjes se grupit ka preferuar te shmange cdo koment per Referendumin Neni qe do te shkoje ne Referendum ne piken 6 parashikon se kur partia eshte ne qeveri dhe kryetari zgjidhet kryeminister zgjedhjet per kryetarin e partise behen vetem kur ato kerkohen nga 10 e delegateve dhe mbeshtetet nga shumica e kongresit br
Por pertej zgjidhjes qe eshte bere ne statut per rastet kur partia eshte ne pushtet ne kete nen eshte bere edhe nje ndryshim tjeter qe ka lidhje me largimin e kryetarit te partise Ne statutin e vjeter parashikohej ne nenin 30 se mandati i kryetarit nderpritet kur partia humbet ne zgjedhjet e pergjithshme legjislative Nderkohe statuti i ri ka sanksionuar se kryetari largohet nga drejtimi i partise vetem kur PS humbet vendin e pare ne zgjedhjet e pergjithshme Ky ndryshim i cili e lidh mandatin e kryetarit jo me humbjen e zgjedhjeve por me rezultatin e partise hap nje debat te ri pasi Partia Socialiste ka dale ne cdo zgjedhje qe prej vitit 1997 forca e pare politike ne vend perfshi ketu edhe zgjedhjet e 3 korrikut 2005 kur ne pushtet erdhi Sali Berisha apo edhe ato te vitit 2009 kur Berisha mori mandatin e dyte fale koalicionit me LSIbrbr
vizionplustv
br