Antart e Kshillit t Rregullimit t Territorit t Tirans jan njohur sot nga afr me projektin e studios vbelge q javn e kaluar fitoi konkursin pr sistemin e qendrs s kryeqytetit. Antart u njohn me t gjitha detajet e nevojshme ndrkoh q pr dhnien e startit t punimeve do t duhet nj tjetr mbledhje pr t vendosur. Kreu i Bashkise se Tiranes Edi Rama theksoi se miratimi i planit per qendren e Tiranes eshte nje ngjarje me rendesi pasi jep mundesine qe kryeqyteti te kete nje pamje krejt te re.Ndrkoh, gjat mbledhjes u prezantuan edhe dy projekte nga nj studio hollandeze t quajtur VINIMAS, permes te cilave do te nderhyhet ne digen e liqenit artificial dhe ne zonen perballe parlamentit.