brbrPer te pajisur femijet me libra prinderit shqiptare vazhdojne te vuajne dhe shtyhen ne radhe Nuk jane falas por edhe per ti blere duhet te presesh me ore ne radhe dhe serish nuk e ke plotesuar te gjithe paketen e teksteve Dy dite para fillimit te shkolles ne librarite e Tiranes prinderit dhe femijet tregojne se pas oresh te tera ne radhe nuk i kane blere te gjithe tekstet Thuajse per cdo klase ka mungesa Mungesa e teksteve ndihet edhe ne rrethe Ne Fushe Kruje nxenesit e klasave te 10 ende nuk kane blere asnje liber pasi mungon e gjithe paketa per kete vit Ndersa nje tjeter problem eshte pajisja me tekste per komunitetin rom Me ligj femijet rom i perfitojne librat falas por ne pikat e shitjes nuk u jepen pa i blere Drejtori i shkolles Naim Frashri ne Korce ku mesojne 270 nxenes te komunitetit rom dhe egjiptian thote se shperndarja e teksteve per keta femije do behet diten e pare te shkolles ne klasa Me heret drejtues te Ministrise se Arsimit pranuan problemet me shperndarjen dhe mungesen e teksteve per shkak te voneses se prodhimit te pulles se sigurise Kjo do te thote se edhe kete vit femijet do ta fillojne shkollen me mungesa te libravebrbrgoogletagpubadsdefinePassback10066666adxpvizionplus728x90 728 90display
br