Transmetuar me 29032016 - 1438
Shkoder 29 mars 2016 NOAal - Kryeministri Edi Rama ka inspektuar perfundimin e punimeve per Ndermarrjen e Ujesjelles-Kanalizimeve ne Gruemire te Malesise se Madhe Ne fjalen e tij Rama u shpreh se projekti per ujitjen i ndermarre nga qeveria shqiptare eshte me i madhi i ndermarre ndonjehere per vaditjen dhe kullimin Kryeministri tha se me keto investime do te marre zgjidhje perfundimtare problemi i ujitjes vecanerisht ne zonat ku bujqesia ka nje zhvillim intensiv  br
br
Projekti yne kete vit eshte projekti me i madh qe eshte bere ndonjehere per ujin qofte per vaditjen qofte per kullimin I ndare ne dy pjese nje pjese e ka qeveria nepermjet bordeve te ristrukturuara te kullimit Tani kemi vetem 4 borde te ndare ne 4 rajone te Shqiperise dhe pjesen tjeter me Bashkite Po bejme gati edhe nje flote te re komplet per ujitjen dhe kullimin Flasim per mjete te motorizuara Do bejme faktikisht te mundur qe kete vit te kemi nje zgjidhje thuajse perfundimtare te ketij problemi sidomos ne zonat ku ka me shume zhvillim intensiv bujqesia u shpreh Ramabr
br
Ky investim zgjidh perfundimisht problemin e furnizimit me uje te pijshem per gjithe zonen e Malesise se Madhe dhe Komunes Qender Me pare ne kete zone nuk funksiononte as infrastruktura baze e kesaj ndermarrjeje e cila punonte pa asnje mjet logjistik e madje edhe pa zyrabr
br
Nderhyrja e qeverise ka bere qe Ndermarrja e Ujesjellesit te jete nje model ne zonen veriore te Shqiperise pasi ofron pervec godines moderne edhe makineri dhe pajisje te reja bashkekohore Ky ujesjelles furnizon me uje te pijshem mbi 50 mije banorebr
br
Perfitimi kryesor i ketij investimi per banoret eshte rritja jo vetem e cilesise se ujit por edhe e volumit pasi nga 150 meter kub tashme ata furnizohen me 4000 meter kub Nderkohe nje tjeter risi eshte informatizimi i sistemit te faturimit per abonentetnoaal

lang enUS

p idlastbrbr

windowtaboola windowtaboola
taboolapush
mode thumbnails-a-escalator
slider true
placement Mobile Escalator Thumbnails
targettype mix