Dalja e vullkanit islandez ka paralizuar trafikun ajror të gjysmës së Evropës.

Sipas organizatës evropiane për sigurinë ajrore, EUROCONTROL, sot janë anuluar rreth 50% e fluturimeve mes Shteteve të Bashkuara dhe Evropës.

Ndërkohë, pak më parë edhe Frankfurti ka njoftuar mbylljen e aeroportit për shkak të resë së hirit.