0
Eqrem Bej Vlora nga sot prehet ne atdhe Eshtrat e tij u sollen nga Vjena per tu rivarrosur ne Kanine te Vlores Homazhet u zhvilluan ne shtepine historike te Eqrem Bej Vlores ne pranine e te afermve te familjes Vlora dhe personaliteteve qe e nderuan ate
Eqrem Bej Vlora u lind ne Vlore me 1 dhjetor 1885 si bir i Syrja bej Vlores dhe i Miri Hanem Toptanit1 Familja e tij ishte nje nga familjet me te pasura te jugut te Shqiperise Ne vitin 1904 ai nisi studimet per drejtesi dhe teologji ne Stamboll Sherbeu ne detyra te larta te Perandorise ndersa gjate Lufterave Ballkanike ishte komandant i batalionit territorial te Vlores me graden major ne reserve Ne vitet 1925 1929 Eqrem bej Vlora sherbeu si minister i Shqiperise ne Londer e Athine Ne veren e vitit 1944 ai u be minister i jashtem para se te shkonte ne mergim ne Itali gjate pushtimit komunist Eqrem Bej Vlora ishte kalores i disa urdherave dhe anetar i Akademise se Shkencave Gjermanike Humbold Akademise Diplomatike te Parisit si dhe Anetar i Institutit te Shkencave ne Rome Ai vdiq dhe u varros ne Vjene ne vitin 1964