Teatri Kombetar i Operas Baletit ne bashkepunim me Operan dhe Baletin Kombetar te Sofjes do te shfaqin Romeo dhe Zhuljeta balet me tre akte bazuar ne tragjedine me te njejtin titull te Shekspirit. Muzika eshte e Sergej Prokofiev me skenografi te Agim Zajmi. Baleti vjen i drejtuar nga mjeshtri koreograf Peter Loukanov te dirigjuar nga Ermir Krantja.


Ndersa cfare mbeten te pandryshueshem prej vitesh jane balerinet Enada Hoxha ne rolin e Zhuljetes e dubluar nga Odeta Dishnica belerini Gerd Vaso ne rolin e Romeos i dubluar nga Ervis Nallbani dhe ne role te tjera Tebaldi Sokol Zhugri Merkucio Endri Shkoza Helios Papadhima Parisi dhe Escalus Dion Gjinika Benvoglio nga Fatjon Lito si dhe interpretojne balerinet Rovena Shqevi Ledia Sula Isida Mollaymeri Jonida Onuzi Adela Mucollari Loreta Bala Joli Eleni Gjovreku Alisa Gjoni Erald Zela Julind Dervishi Silvester Shuta Igli Mezini


Eni Balla shoqeruar nga Trupa e Baletit dhe Orkestra Simfonike e T.K.O.B dhe nxenes te Shkolles se Mesme Kombetare Koreografike. Shfaqja do te jepet ne datat 18-19-21 -22 Mars 2011 ora 19.00.