Teatri i Operes dhe Baletit shfaq sonte premiere baletin me tri akte Romeo dhe Zhuljeta me muzike te Sergej Prokofiev bazuar ne tragjedine me te njejtin titull nga Uiliam Shekpir. Vepra eshte punuar nga koreografi bullgar i ftuar per kete premiere Peter Loukanov.

Ne rolet protagoniste ne premiere jane Enada Hoxha Zhuljeta dhe Gerd Vaso Romeo. Netet e tjera kemi ciftin e balerineve Odeta Dishnica dhe Ervis Nallbani ne rolin e Tibaldit eshte Sokol Zhugri Merkuti Endri Shkoza Helios Papadhima Parisi dhe Eskalus Dion Gjinika Benvolio Fatjon Lito. Ne role te tjera Rovena Shqevi Ledia Sula Isida Mollaymeri Jonida Onuzi Adela Mucollari Loreta Bala Joli Eleni Gjovreku Alisa Gjoni Erald Zela Julind Dervishi Silvester Shuta Igli Mezini Eni Balla.

Orkestra Simfonike e TKOB drejtohet nga Ermir Krantja. Koncertmaester Enina Llozi. Skenografia eshte realizuar nga Agim Zajmi. Kostumet Tzvetanka Petkova-Stoynova. As/koreograf Maria Loukanova.

Romeo dhe Zhuljeta shfaqet me 18 19 21 22 mars ora 19.00.