N datat 5 dhe 6 Shkurt u zhvillua n Tiran mbledhja e Komisionit t Prbashkt Italo-Shqiptar, i prbr nga prfaqsues t MPPTT-s dhe Ministris s Transportit t Italis mbi transportin ndrkombtar rrugor t mallrave dhe udhtarve.N prfundim t negociatave dy ditore, mbshtetur n t dhnat dhe statistikat mbi transportin ndrkombtar ndrmjet dy vendeve dhe rritjen progresive t volumit t shkmbimit t mallrave dhe trafikut t udhtarve n tre vitet e fundit, dy palt ran dakord pr caktimin e kuots baz pr vitin 2008.Kshtu, numri i autorizimeve vjetore t lejeve bilaterale t transportit t mallrave rritet nga 9 500 n 13 000.Me qllim nxitjen e prdorimit t mjeteve m ekologjike t transportit, konform normativave t Bashkimit Evropian, nj pjes e ktyre autorizimeve ( 2 000 leje) do t prdoren pr mjetet e transportit Euro 3, t pajisura me certifikat CEMT.Ndrkoh, pr transportin e trajlerave, t cilt qarkullojn me rrug detare, numri i lejeve bilaterale rritet nga 2500 n 4000.Ky bashkpunim do t ndikoj n zhvillimin e aktivitetit t transportit ndrmjet dy vendeve me rreth 40 % duke influencuar pozitivisht n shkmbimin komercial ndrmjet tyre.