Një bukë standarde shitet në kryeqytet deri në 100 lekë.Bukëpjekësit thone se është rritur cmimi i miellit, ndonëse nuk pranojnë ta thone para mikrofonit, por cmimet në listat që ata afishojnë, ndryshojnë pothuajse cdo ditë me 10 lekë.

Pas investigimit në disa furra buke në kryeqytet u gjeten cmime të ndryshme.

Ne disa furra te tjera, cmimi i bukes masive ka ndryshuar vetem nje here ne fillim te muajit gusht, ku nga 60 cmimi u be 70 leke, kur u tha se u rrit cmimi i miellit. Ne disa furra cmimi eshte ndryshuar dy here brenda muajit, nga 70 leke nje buke standarde tashme e shesin ate 80 leke.

Por ka dhe nga ata te cilet nuk e kane ndryshuar cmimin e bukes, duke ruajtur cmimin e meparshem 60 leke.

Drejtoria e Tatimeve ka nisur kontrollet per te ndeshkuar ato furra buke te cilat ne menyre abuzive luajne me cmimin e bukes. Inspektoret e Tatimeve do te kontrollojne te gjitha furrat e bukes, me cfare cmimi blejne nje kuintal miell, cfare kosto ka prodhimi i bukes dhe cilesia e miellit qe ata perdorin per prodhimin e bukes.