Ministri i bujqësisë Genc Ruli ka deklaruar se nuk ka abuzime me rritjen e çmimit të bukës por se kjo rritje ka ardhur si pasojë e importit të miellit.


Sipas tij prodhimi vendas plotësoi vetëm 20 përqind të nevojave dhe prodhuesit vendas nuk kanë mundësi magazinimi.

 


Ai gjithashtu theksoi se ministria është duke zhvilluar kontrolle të shumta për të parandaluar abuzimet e mundshme nga tregëtarët.