Ministri i Ekonomis, Tregtis dhe Energjetiks, Genc Ruli krkoi sot rritjen e bashkpunimit me pushtetin vendor pr regjistrimin e biznesit. Gjat analizs 6 mujore t Qendrs Kombtare pr Regjistrim, ministri Ruli i krkoi ksaj administrate intensifikimin e bashkpunimit me pushtetin vendor pr t
t mundur q jo vetm n dy prej qyteteve kryesore t shnohen nivele rekord n rajon, pr sa i prket regjistrimit t biznesit, por mundsisht ky regjistrim t shtrihet n t gjitha qytetet.

Ruli u shpreh se kalimi i regjistrimit t biznesit nga procedura gjyqsore n at administrative dhe ulja e kontakteve mes biznesit dhe shtetit jan ato q prmirsojn klimn e biznesit. Sipas Rulit, Qendrs Kombtare t Regjistrimit t bizneseve iu deshn 6 muaj t rregullonte at ka ishte
mbrapsht n regjistrimin e shoqrive tregtare shqiptare pr 14 vjet, pr arsye se trashgoi nj arkiv t tr dokumentare nga t gjitha gjykatat e vendit me t gjitha problematikat n kto dosje