Rusja Ksenya Sukhinova eshte kurorezuar Miss Bota 2008 ne Johanesburg, ku ishte ne gare me 108 konkurente te tjera per te fituar titullin e mbretereshes se bukurise.

Ne vend te dyte u rendit indianja Parvathay Omanakuttan, ndersa e treta Gabriel Walcott nga Trinidad e Tobago.

Para shpalljes se fitueses, vajzat e reja, te moshave nga 17 ne 25 vjec, sfiluan me kostume afrikane dhe xhamajkiane.

Konkurentet ndodheshin ne Afriken e Jugut qe prej nje muaji, gjate te cilit kishin marre pjese ne festa te ndryshme.

 AC_FL_RunContent( 'codebase','http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,28,0','width','580','height','99','src','flash/banner','quality','high','pluginspage','http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash','movie','flash/banner' ); //end AC code