Festivali SKENA UP per Fatmir Spahiun te njohur nga publiku i gjere si interpretues ne serialin vendor 147Kafeneja Jone148 eshte pjese e pandashme e tij ngase ne rritjen e ketij festivalit ka kontribuar jo pak edhe ai vete.


Nga Getoarbe Mulliqi me 07 dhjetor 2010 ne ora 1430

Fatmir Spahiu nje nga aktoret me te njohur te gjenerates se tij dhe njeheresh bashkethemelues i festivalit SKENA UP rikthehet ne edicionin e tete te SKENES si anetar i jurise kombetare te filmit. Festivali SKENA UP per Fatmir Spahiun te njohur nga publiku i gjere si interpretues ne serialin vendor 147Kafeneja Jone148 eshte pjese e pandashme e tij ngase ne rritjen e ketij festivalit ka kontribuar jo pak edhe ai vet.Komenti i Spahiut per bashkepunimin me festivalin eshte i qarte 150 ai thote se 147ne jemi 145sharmi interesant146 i SKENA UP-it dhe ne e bejme te jete ate se cfare eshte sot148. Gje qe po deshmohet edhe nga cilesia e festivalit SKENA UP ne keto 8 edicionet e deritanishme. I njohur si aktor i komedise Fatmirin e gjejme edhe si aktor te drames mbase edhe ne tragjedi pasi qe ai e quan kete si nje lloj 147sfide148 per veten e tij.147Edhe pse komedia mund te cilesohet si njeri nder zhanret me te veshtira pasi gjate gjithe kohes do te me duhet t146i bej te tjeret per te qeshur une do ta sfidoja veten ne drame148 tregon Spahiu duke pohuar se me raste si aktor ai detyrohet qe te punoje ne cilesi te ndryshme madje edhe ta luaje rrolin e producentit te vepres ku ai interpreton.Duke qene se ndihet i lidhur emocionalisht me festivalin SKENA UP Fatmiri nuk heziton te thote 147Une jam Festivali148 Pritjet e tij per edicionin e tete te ketij festival jane te medha ngase bazohen ne cilesine e trupave pjesemarrese dhe emrave te njohur te artit boteror si Jan Harlan Donall McCusker te cilet sivjet po ligjerojne gjate festivalit SKENA UP. Mendimin e tij prej anetari te jurise per filmat qe po garojne ne konkurencen kombetare ai do ta ruaj per ne fund Gje kjo e cila do ta intrigoje publikun mbase edhe me shumeSa i perket hapjes solemne e cila duket te kete bere buje te madhe dhe ka lene pershtypje te thella tek publiku Fatmiri ketu eshte kontribuues i madh. Kjo ngjarje do te perflitet sidomos per shkak te shfaqjes se filmit 147Death by Suffocation148 te punuar nga Visar Morina ne Akademine e Arteve Mediale ne K337ln te Gjermanise.Ishte Fatmir Spahiu i cili ka propozuar qe SKENA UP 8 te filloje me shfaqjen e filmit te regjisorit Morina 150 tema e te cilit buron nga fenomeni me i perfolur diteve te fundit mbetjen e Kosoves jashte udhetimit te lire pa viza me vendet e Bashkimit Evropian. 147Ideja per shfaqjen e filmit te Visarit ishte e imja pasi qe trajton 146getoizimin146 e Kosoves ne Ballkan gje e cila eshte shume e perfolur keto dite148 perfundon Spahiu.